Den grønne omstilling i det blå badevand

Tænker du også meget over den grønne omstilling? Så vid, at det er vigtige tanker, du gør dig. Måske vil du også gerne handle derefter, når du køber ind, så det tøj og de ting, du forbruger, er så miljøvenlige som overhovedet muligt. Du kan finde det, du leder efter, her. Det kunne fx være bæredygtigt badetøj, som du gerne vil have på for at kunne nyde sommerlivet ved strand og pool, hvad end du er på ferie eller nyder livet en eftermiddag eller weekend.

Nogle mennesker

Nogle mennesker er så heldige, at de kan springe ud i vandet fra deres vindue; enten på kontoret eller i privaten. Fx på Sluseholmen i København, eller hvis, man har hjemmekontor på sin båd. Det privilegium er ikke alle forundt. Som regel er det folk med topstillinger i erhvervslivet, der har sådanne privilegier. Men forestil dig lige, at det var anderledes, at det var dig, som kunne springe ud i det friske vand, når du fik lyst til det. Ja, det er måske skandinavisk science fiction, men det at være tæt på naturen, er faktisk et privilegium, som vi bliver nødt til at snakke om, for naturen er truet. Det er vigtigt, at vi alle lærer at sætte så stor pris på den vilde og frie natur, som altså ikke er kultiverede parker, så vi forstår, hvor vigtigt det er at sætte kræfterne ind på den grønne omstilling.

Hvad er den grønne omstilling?

Den grønne omstilling er en gennemgribende omstilling af hele vores globale samfund. Det gælder blandt andet landbruget, som må omstille sig til økologisk landbrug. Det gælder fabrikation af diverse produkter, olieindustrien, kulindustrien. Vi må omdanne vores forbrug fra det sorte forbrug til det grønne forbrug og stoppe med at bruge så mange fossile brændstoffer.

Folk må holde op med at flyve. Det vil også være fordelagtigt for en grøn omstilling, hvis flere begyndte at spise grønnere og økologisk. Vi behøver strengt taget ikke at spise andet kød end lidt fisk i ny og næ. En god proteinrig kost kan også erstatte kød fuldstændigt.

Er den grønne omstilling nu så vigtig?

Ja! Der kan og må ikke være nogen tvivl om vigtigheden af den grønne omstilling. Vi står foran en klimakrise, og vi er faretruende nær ved et tipping point, som er et point of no return, hvad angår klodens miljø

Gode råd til den grønne omstilling i dit privatliv

  • Shop grønt
  • Spis grønt
  • Hold lokal ferie og stop med at flyve. Fly udleder alt for meget CO2.
  • Støt firmaer og organisationer, der støtter op om den grønne omstilling
  • Stem grønt ved folketingsvalg. Måske kan du finde en kandidat, der lever op til dine grønne idealer.
  • Sørg for at komme ud i naturen og vis, at du sætter pris på den ved at respektere den og prise den.
  • Nedsæt dit forbrug og tænk på at genbruge mere

 

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *