Den gennemsnitslig kontormedarbejder bruger i gennemsnittet 1800 timer om året i en kontorstol. Hvis man sætter tallet på hvor længe man befinder sig på arbejdsmarkedet så er det mange timer, rigtige mange timer der bliver brugt på en kontorstol.

 

Tallet er højt, men der bliver brugt flere penge på at købe et skrivebord, end der bruges på gode kontorstole.

 

Få vores vores tips til at gøre dig selv stol-kloge.

 

I løbet af tiden er der blevet lavet mange ergonomiske undersøgelser og det har sig, at en støttende kontorstol øger produktiviteten på arbejdet og maksimere effektiviteten af den person der bruger en god kontorstol. En dårlig kontorstol kan på den anden side forårsage rygspændinger, benproblemer og meget mere.

 

Derfor er det en rigtig god ide at købe brugte kontorstole til gode priser fra blandt andet HÅG, Vitra og mange andre. Fremfor at tabe penge på grund af en medarbejder bliver syg, kan man snildt investere i gode kontorstole der fremmer rygsundhed. En pris på en brugt kontorstol vejer mere end fravær på grund af sygdom.

 

Hvad skal du kigge efter i en kontorstol

Kontorstole er en del af indretningen på de fleste kontorer, og så mange forsøger sig med at det skal se godt ud uden at bekymre sig om de sundhedsmæssige påvirkningers stolen vil have på jeres medarbejdere der rent faktisk bruger stolene dagligt.

 

Hvorfor er en god stol vigtig?

En god kontorstol er vigtig for ud over at få mindre rygbelastning. En god støttende kontortol forhindrer træthed og ubehag.

 

Undersøgelser har vist, at dårligt siddende medarbejdere er mere produktive og bidrager til et mere positivt arbejdsmiljø end dårligt siddende medarbejdere. Endelig reducerer den korrekte, komfortable kontorstol antallet af pauser, som medarbejderen skal holde på grund af utilpashed.

 

Ryglænet skal være justerbart og følge rygsøjlens form og være fast. Den skal også understøtte kurven i lænden.

Fødderne skal hvile fladt på gulvet komfortabelt. Hvis ikke, skal du justere stolens højde eller tilføje en fodstøtte til din stol.

Armlæn skal være tæt på kroppen og lade skulderen slappe af.

Armhøjden skal kunne justeres og passe til skrivebordets højde. Dette vil forhindre belastning af skuldrene.

I en siddende stilling og fremad er midten af ​​computerskærmen det, der skal ses.

Ryggen af ​​stolen skal komme til midten af ​​skulderbladene for at give tilstrækkelig støtte, over skuldrene er endnu bedre.

Stolens sæde skal være langt nok til at sætte to eller tre fingerlængder mellem det og knæet.

Hvis det er muligt, skal puden være memoryskum. Andre hynder slides hurtigt og gør stolen ubehagelig.

 

Her er nogle gode råd til hvordan man vælger en god kontorstol. Ud over dette kan man også købe brugte kontorstole fra de førende brands til utrolige skarpe priser og tilbud.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *