Lægefaget trækker tråde mange hundrede, hvis ikke tusinde, år tilbage i tiden. Det betyder dog bestemt ikke, at det er gammeldags. Tværtimod er sundhedsvæsenet faktisk centrum for nogle at de største teknologiske opdagelser i den seneste tid.

Clover Health og machine learning

For eksempel bliver det såkaldte machine learning allerede brugt flittigt i flere dele af sundhedsvæsenet. Machine learning er, kort forklaret, en måde at lade computeren lære fra store datamængder. Computeren er måske ikke lige så intelligent eller lærenem som os mennesker. Til gengælde har den langt større og mere konstant processorkraft. Det bruges til at finde mønstre mellem billeder, datasæt eller andet, som mennesker aldrig ville kunne finde.

 

Det er blandt andet det, den nye sundhedsvirksomhed, Clover Health, har gjort. Clover Health har en generel vision om at bruge dataanalyse til at gøre lægefaglig pleje bedre og mere forebyggende. Hvis man allerede ved, hvem der vil ende med komplikationer, eller som ikke vil tage den rette medicin, er det meget nemmere at tage sig af dem.

 

I den sammenhæng gør Clover Health blandt andet stor brug af netop machine learning. Det bliver blandt andet brugt i den såkaldte Clover Assisstant, der vejleder læger i forhold til deres patienter, ved at kunne overskue store mængder af historiske lægejournaler og andet.

Er Clover Health en god investering?

På grund af denne revolutionerende tilgang til machine learning i sundhedsvæsenet, har Clover Health gennemgået store finansieringsrunder, og blev sågar børsnoteret i 2020. Det betyder, er du endelig kan købe en Clover Health Aktie, hvis du tror på virksomheden og deres mission. Spørgsmålet er dog netop, om du bør købe en Clover Health Aktie.

 

Det afhænger i høj grad af din investeringsstrategi. Som sagt er Clover Health først blevet børsnoteret for nylig, og siden da har aktiekursen været svingende. Der er altså ingen der kan sige, hvad værdien vil være i morgen, og slet ikke om et år.

 

Hvis du køber en Clover Health Aktie eller flere, er det altså en investering med høj risiko. Det er dog også en investering med holdning. Dem der køber en Clover Health Aktie gør det fordi de virkelig tror på visionen om mere teknologi og machine learning i sundhedsvæsenet. Hvis du altså ikke er bange for en smule risiko i din aktieportefølje og desuden ønsker at støtte Clover Health, er en Clover Health Aktie en god investering.

Clover Health er dog ikke den eneste spiller på det marked. Hvis du er interesseret i den slags, kan det bestemt betale sig at orientere sig på markedet. Det kan nemlig ende med at kaste gode penge af sig. Der er dog også god chance for, at det er netop de virksomheder, der kommer til at forme vores fremtid.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *